Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

V Mládí opět létaly palačinky

Článek, který vyšel v březnovém čísle STOPu v roce 2001, psal o historicky prvním palačinkovém běhu v České republice. Učitelé angličtiny ve spolupráci se svými kolegy a s podporou rodičů, zapojených do Klubu přátel školy, připravili na středu 27. března jeho další ročník.

Tento netradiční běh, při kterém musí soutěžící žáci v co nejkratším čase uběhnout 415 yardů (379,5 m) a přitom ve vzduchu třikrát obrátit nad pánví palačinku, se stal tradiční akcí naší školy. Závodu se mohou účastnit dívky i chlapci, i když původně byl v Anglii určen pouze pro ženy.

V jednotlivých kategoriích letos zvítězili Adéla Schlägelová, Janník Vašák, Marianna Vaňková, Oskar Hulman, Barbora Strunová a Julian Popko Děcký. V disciplíně o největší počet otoček pak Eliška Blašková.

Běh se podle tradice koná den před Popeleční středou (Ash Wednesday), na ukončení Masopustu. V minulých letech se setkal s velkým zájmem médií, zpráva o této akci zazněla i v anglickém vysílání Českého rozhlasu.

Poděkování patří všem účastníkům, organizátorům, rodičům, strážníkům, za jejichž asistence běh probíhal, i všem, kteří přeparkovali svá vozidla.

Norbert Tlustý