Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Velká květnová voříškiáda


Unikátní a největší sraz voříšků, I. Rekord sraz voříšků, se letos koná úplně poprvé v České republice, a to přímo v Praze 13! Pořádá ho spolek Kočičí a psí azyl, který provozuje a podporuje útulky po celé ČR. Majitelé, milovníci a přátelé voříšků všech velikostí a barev se sejdou v sobotu 28. května 2022 v Centrálním parku Lužiny. Od 12 do 17 hodin budou registrováni příchozí voříšci, kteří se akce zúčastní.

Na vše dohlédne zástupce agentury Dobrý den a konečný počet zúčastněných pejsků bude zapsán do České knihy rekordů – a jelikož to bude první akce svého druhu, je zápis do hnihy rekordů předem jistý.

Významný je i charitativní dopad celé akce, jelikož na místě proběhne materiální sbírka pro psy z útulků. Na místě budou také poradny pro pejskaře, prodejní a prezentační stánky, stejně jako stánky s občerstvením pro pejsky i jejich páníčky.

Na akci není povoleno volné pobíhání psů, povinné je mít psa na vodítku. Patronem voříškiády je Karel Voříšek, známý TV moderátor – nikoho lepšího jsme si na tuto roli nemohli přát!

Vše o akci najdete na www.vorisci.cz.

Kateřina Kašparová, pořadatelka akce