Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Praha 13 obhájila prestižní ocenění

Rada kvality České republiky již řadu let vyhlašuje Národní ceny kvality České republiky a Národní cenu České republiky za společenskou odpovědnost. Ocenění byla předávána firmám a organizacím v úterý 27. listopadu ve Španělském sále Pražského hradu. Praha 13 získala nejvyšší ocenění v Národní ceně kvality s označením Excelentní organizace. Cenu převzala místostarostka Marcela Plesníková společně s tajemníkem úřadu Jaroslavem Marešem.

„Národní cena kvality patří mezi jedno z nejprestižnějších oceně - ní, které může náš úřad získat. Je to satisfakce za to, že se už od roku 2005 snažíme systematicky zkvalitňovat naše služby občanům,“ řekl starosta Prahy 13 David Vodrážka.

„Cena, kterou jsme převzali na Pražském hradě, je ocenění nejen pro vedení radnice, ale patří především našim úředníkům, kteří odvádějí skvělou práci. Za výsledek rovněž děkuji celému týmu, který se hodnocení účastnil a popsal hodnotitelům procesy, které při chodu našeho úřadu používáme,“ dodal starosta. Řízením Rady kvality ČR je pověřeno Ministerstvo průmyslu a obchodu. Letos se konal již 18. ročník Národní ceny kvality České republiky a 9. ročník Národní ceny České republiky za společenskou odpovědnost. Ocenění si odnesl nejen Úřad městské části Praha 13, ale také dvě základní školy, které v městské části působí. Cenu za společenskou odpovědnost převzali ředitelé ZŠ Mládí Jaroslav Vodička a ZŠ Kuncova Pavel Petrnoušek.

Eva Libigerová