Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Sametový volejbal má posledního vítěze

Poslední zápas jubilejního 20. ročníku volejbalového turnaje O putovní pohár kpt. Jaroslava Matýska v.v. rozhodl 17. listopadu o jeho posledním majiteli. Turnaj pravidelně pořádal Jaroslav Matýsek ve spolupráci se Sborem dobrovolných hasičů Třebonice a jak uvedl, skutečně šlo o turnaj poslední.

Zúčastnilo se ho dvanáct amatérských smíšených družstev. Po celodenním soutěžení, kdy družstva odehrála minimálně šest zápasů, byl večer znám vítěz – družstvo Soptíci, složené z řad příslušníků a přátel Policie ČR. V restauraci Jeremi Sport, kde proběhlo vyhlášení vítězů, předal organizátor turnaje putovní pohár, diplomy, medaile, věcné ceny a zahájil poslední oslavu a společné setkání účastníků hudbou a tancem. Za hudební nástroje usedli samotní účastníci turnaje a jejich kamarádi. S dobrou náladou se unavení, ale spokojení volejbalisté rozcházeli k domovům v pozdních nočních hodinách.

Kapitán vítězného družstva na závěr oslavy předal putovní pohár organizátorovi Jaroslavu Matýskovi jako památku na dvacetileté období pořádání tohoto úspěšného turnaje a ocenění jeho obětavé práce.

„Rád bych touto cestou poděkoval všem soutěžícím za účast na turnajích, partnerům za pomoc při přípravě a realizaci všech dvaceti ročníků, sportovnímu pochopení ze strany FZŠ Brdičkova, sponzorským firmám a zejména hasičům SDH Třebonice, kteří obětavě zajištovali na všech ročnících turnaje občerstvení,“ řekl Jaroslav Matýsek a dodal: „Pro všechny příznivce vysoké sítě mohu oznámit, že tímto má sportovní angažovanost nekončí. Pro všechny zájemce z Prahy 13 a okolí už připravuji Veteránský volejbalový turnaj 4+2 a letní Beach turnaj 100+.“

O uvedených akcích vás budeme informovat ve STOPu a na webu Prahy 13. A na závěr ještě uvedeme úplné pořadí týmů, které změřily své síly v posledním turnaji O putovní pohár kpt. Jaroslava Matýska v.v.: 1. Soptíci, 2. Prasopsi, 3. Medvědi, 4. Mildové, 5. Sokol Jinonice, 6. Rokyťáci, 7. Crustenice, 8. Pozdní sběr, 9. Pepro, 10. Řepy, 11. Praha 13 a 12. Hroznýši.

-red-