Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Edison na Velké Ohradě


Ve dnech 25. až 29. listopadu se v Základní škole Klausova stali součástí školní výuky studenti Sofia Bokova (Rusko), Yirui Quan (Čína), Seymanur Yucel (Turecko) a Raul Huerta (Mexiko), kteří u nás byli v rámci programu Edison. V průběhu celého týdne navštívili žáci naší školy a děti z vybraných mateřských škol prezentaci těchto zahraničních studentů o jejich zemích. Při tlumočení z angličtiny pomáhali vybraní žáci druhého stupně.

Cílem celého programu bylo zejména zdokonalit se v anglickém jazyce, ale také poznat historii a kulturu zemí, odkud studenti pocházejí. Žákům se líbil kvíz znalostí o Rusku, kdy prostřednictvím internetu mohli vidět také hodně ukázek. Součástí prezentace o Číně byla i různá videa – třeba s roztomilými pandami, při prezentaci studenta z Mexika si vyzkoušeli různé masky z karnevalů...

Celý program Edison byl velmi zajímavý a poučný. To zaznělo při závěrečném hodnocení a loučení se studenty také od ředitele školy Petra Neuvirta. Věříme, že za rok bude Edison opět tak úspěšný a poučný jako ten letošní.

Zdeněk Hájovský a žáci 7.A a 8.A