Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Praha 13 byla i letos plná květin

Také letos vyhlásil předseda výboru pro místní Agendu 21 Vít Bobysud již tradiční fotosoutěž Praha 13 plná květin. Protože v minulých letech se do ní aktivně zapojila i řada dětí ve školním věku, byla po domluvě s řediteli vyhlášena i soutěž základních škol. Na rozdíl od občanů, kteří soutěžili se snímky rozkvetlých balkonů, předzahrádek a zahrad, žáci měli možnost nafotit jakékoli hezky rozkvetlé místo v naší městské části.

Vzhledem k nepříznivé epidemiologické situaci, ale také s ohledem na množství zaslaných soutěžních fotografií, bylo vyhlášení vítězů a předání cen tentokrát rozděleno do dvou částí. V pátek 9. října převzali ocenění vítězové soutěže škol. Nejhezčí fotografie a také v největším počtu poslala Základní škola Janského z Velké Ohrady a zcela zaslouženě jsou z této školy i tři výherci. Třetí místo patří Ondřeji Sležkovi, druhé obsadili osmáci. Pomyslné zlato získal Matěj Knoblau. Věcné ceny za nejhezčí fotografie jim předali zastupitelé Yveta Kvapilová a Vít Bobysud.

V pondělí 12. října se porota ve složení Ludmila Tichá, Yveta Kvapilová a Vít Bobysud sešla podruhé, aby tentokrát vybrala vítěze soutěže o nejhezčí zahrádku nebo předzahrádku.

Nejvíce se líbil balkon paní Mileny Špačkové a předzahrádka paní Ireny Zofové. Zvláštní cenu získala paní Marie Bálková, která „bodovala“ v obou kategoriích. Předání cen se z důvodu šíření onemocnění covid-19 uskutečnilo venku – v Zahradním centru Řeporyje, které je také jedním ze sponzorů soutěže.

Eva Černá