Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Třináctka je zlatá

V neděli 4. září se v Centrálním parku uskutečnil na sedmikilometrové trati závod VIII. ročníku Běh metropole MČ Praha 13 a to jako součást desetidílného běžeckého seriálu Běh metropole 2020. Tento ročník byl o to náročnější, že se díky koronavirové pandemii konal za přísných bezpečnostních a hygienických opatření. V tom nám pomohla TRIVIS, s.r.o., zaměřená mj. na krizové řízení. Prezence závodu proběhla v dvoumetrových rozestupech a rouškách, k dispozici byla dezinfekce, rukavice... Samotný start byl rozdělen dvou běžeckých vln, kdy závodníci byli navíc rozděleni do jednotlivých sektorů po dvou metrech. Tato opatření si vyžádala podstatné a neplánové navýšení rozpočtu. Bylo nutné zajistit kvalitní časomíru i samotnou náročnější organizaci závodu.

Aby toho nebylo málo i organizační tým si vybral svou daň, kdy v dnech těsně před závodem postupně onemocněli hlavní organizátoři závodu včetně jeho ředitele. Jen díky zbytku zkušeného týmu, který má za sebou už sedmapadesát závodů běžeckého seriálu Běh metropole a jeho enormnímu úsilí se závod podařilo úspěšně zrealizovat.

Obě startovní vlny odstartoval starosta David Vodrážka. Cílovou pásku v kategorii mužů jako první protnul v čase 24:28 min. Michal Vokrouhlík reprezentující MČ Praha 5. V kategorii žen se umístila na prvním místě časem 30:30 min. Petra Kubíčková reprezentující MČ Praha 8. Nejúspěšnějším reprezentantem MČ Praha 13 se stal Daniel Kupidlovský, který skončil v celkovém pořadí na 2. místě. Kategorii měst a městských částí vyhrála mezi osmadvaceti zúčastněnými naše domovská Praha 13 – gratulujeme.

Za pořadatelský R TEAM, z.s., ředitel závodu Roman Jaroš