Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Třináctka má nový web

Od 9. listopadu běží na adrese www.praha13.cz nová verze oficiálních webových stránek městské části. Změnili jsme je po sedmi letech – dosavadní web byl s dílčími obměnami v provozu od roku 2009.

„Naším cílem bylo vytvořit moderní, přehledný a uživatelsky příjemnější web. Je vytvořen v responzivním designu a obsahuje i verzi pro mobilní zařízení,“ říká starosta David Vodrážka.

Hlavní proměnou prošla titulní stránka webu. Ve střední části jsou umístěna tlačítka odkazující na návody pro vyřizování úředních záležitostí, rezervaci termínů návštěvy, právní poradnu, možnost hlášení problémů formou MMS, mobilní aplikaci a inzertní Portál pro sousedy. Vedle přehledu aktualit jsou odkazy na STOP, televizi TV13 a facebookový profil Šťastná třináctka.

Podrobné rozbalovací menu jednotlivých oblastí webu se přesunulo do levého sloupce. Kromě záležitostí úřadu obsahuje web údaje o městské části, personální složení a rozhodnutí samosprávy, přehledy kulturních akcí, kontakty na místní spolky a další informace. Web také využívá kvalitní interaktivní mapu Prahy společnosti 2GIS s efektivním vyhledáváním objektů a tras.

„Pokud máte pocit, že se vám naše stránky nezobrazily správně, znamená to, že si váš počítač pamatuje některá nastavení původního webu,“ upozorňuje webmaster Dan Novotný. „V tom případě stiskněte současně klávesy Ctrl a F5 a vyčkejte na nové načtení stránek.“ Najdete-li na stránkách nějakou chybu nebo neplatnou informaci, napište prosím webmasterovi na adresu NovotnyD@p13.mepnet.cz.

Samuel Truschka