Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

V Praze 13 jsou aerobikové hvězdy

Je to teprve 2 roky, co v Praze 13 působí sportovní klub FitStation.cz, který poskytuje dětem i dospělým všestrannou sportovní průpravu. Vytváří podmínky pro rozvoj rekreačních i soutěžních forem aerobiku a už teď sklízí své první úspěchy.

V sezoně 2018 Fisaf III.VT zazářila nejmladší závodnice klubu, teprve osmiletá Veronika Sehedi, která se v každém závodě umisťovala na stupních vítězů. Získala tak v celkovém hodnocení první místo z 68 závodnic a zajistila si tím postup do vyšší výkonnostní třídy. Dalším triumfem je celkové vítězství Anastasie Bredikhiny v kategorii 14–16 let. Také ona má jistý postup.

„V této sezoně se projevila nesmírná snaha a píle obou děvčat a já jen pevně věřím, že jim to vydrží do dalších let,“ říká trenérka a zakladatelka klubu Gabriela Trefná.

Svá ocenění klub získává napříč různými kategoriemi. Ve fitness aerobiku má zastoupení hned dvakrát a na závody ve sportovním aerobiku připravuje závodnice všech věků. Trenérka také prozradila, že se na posledních závodech v Mladé Boleslavi podařilo něco, čemu sama nemohla uvěřit. Její dvě svěřenkyně sestry Fedorovy (Viktorie 11, Valerie 17) ovládly kategorii jednotlivců a přivezly si obě zlatou medaili.

„Tohle už byla jen třešnička na dortu celé sezony. Pevně věřím, že se klubu bude i nadále dařit a naše Praha 13 bude mít samé Fit děti,“ hodnotí spokojeně Gabriela Trefná.

-red-