Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Dost dobrej koncert

Letošní Koncert pro park, patřil rozhodně mezi nejlepší ve čtrnáctileté historii této kulturní akce, konané tradičně v poslední prázdninový den. O zahřívací jízdu na pódiu pod širým nebem se 31. srpna postarala country kapela Blue Ground se skvělou zpěvačkou Klárou Tibitanzlovou. Po devadesáti minutách muziku přitvrdila hardrocková skupina Dilated. Velmi příjemným překvapením byl pro mnohé vynikající rockový projev skupiny Votchi se dvěma špičkovými zpěváky a virtuózním flétnistou, chvílemi připomínajícím zvuk Jethro Tull. Rozhodně nezklamal Bohouš Josef, který s kapelou Burma Jones vystupoval v parku už podruhé a opět s velkou energií a ve svižném rytmu. Vřelého přivítání již celkem početného publika se dostalo legendě české populární hudby – Petře Janů. Přestože jí vystoupení zkomplikovaly technické potíže se zvukem, znovu dokázala, že je držitelkou jednoho z největších hlasů a posluchači ji ocenili bouřlivým aplauzem.

To hlavní, na co všichni čekali, ale přišlo až na závěr. Vynikající hodinové vystoupení skupiny Chinaski, ve kterém zazněly největší hity kapely, která baví fanoušky už 20 let. Přeplněné hlediště zpívalo také a vůbec nikomu nevadilo, že docela silně prší. Nadšené bylo nejen publikum, ale i frontman kapely Michal Malátný, který po koncertě ochotně poskytl rozhovor naší TV13, pozdravil diváky a prvňáčkům popřál, aby měli učitele, na které nikdy nezapomenou.

Samuel Truschka

BONUS pro čtenáře, kteří mají rádi techniku

Chcete se podívat na reportáž TV13 z Koncertu pro park přímo na této stránce? Máte chytrý telefon? Stáhněte si pomocí QR kódu nebo v Obchodě Play (Android) či Appstore (iOS) ZDARMA do telefonu aplikaci Junaio. Pak už jen stačí pomocí Junaio oskenovat fotku Chinaski z této stránky a reportáž se rozběhne. Užijte si rozšířenou realitu! Více informací v příštím STOPu a na stránkách www.3drealita.cz.