Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Letní hry nabídly skvělou podívanou

V sobotu 31. srpna zapálil místostarosta David Zelený za zvuku slavnostních fanfár sportovní oheň a úvodním slovem zahájil 19. ročník Třebonických letních her 2019. Všem sportovním týmům popřál hodně úspěchů, zdolání soutěží bez zranění a přítomným divákům krásnou podívanou.

Nejen na březích Třebonického rybníku soutěžilo celkem šestnáct tříčlenných družstev v pěti disciplínách (slalom na kolečku, řezání klády, záchrana tonoucího z kánoe, přeběhnutí rybníka po plovoucí lávce, štafeta v pití piva). Dvě družstva přijela až z dalekého Chomutova. Největší pozornost diváků poutalo domácí dívčí družstvo Amazonky. Ty byly díky svému oděvu nepřehlédnutelné. V pozdních odpoledních hodinách vystoupila na stupně vítězů nejlepší tři družstva. První místo patřilo týmu s příhodným názvem Možná i první, druhou příčku obsadil Spartak, pomyslný bronz si odneslo družstvo Elite.

Vítězové byli oceněni věcnými cenami a všechna družstva získala diplom. Týmy, které letos skončily „pod bednou“ dostaly ceny útěchy s logem Třebonických letních her 2019. Po ukončení sportovní části dne pokračovala zábava za doprovodu hudební skupiny, která hrála k tanci a poslechu do nočních hodin.

Pořadatelé SDH Třebonice a MČ Praha 13 děkují všem sportovcům za skvělé sportovní výkony a zainteresovaným nadšencům za pomoc při technickém zajištění celého průběhu olympiády.

Jaroslav Matýsek