Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Jaký byl Ohrada Food Fest?

V sobotu 12. září jsme měli šanci vyrazit na báječný Ohrada Food Fest, který se konal pod záštitou starosty Davida Vodrážky. Ten společně s pořadatelem a majitelem restaurace Kastrol Pierrem Meme oficiálně zahájil již sedmý ročník tohoto vesnického posvícení.

Jeho cílem bylo představit špičkovou gastronomii na klidném místě v Praze 13, malebném Ohradském náměstí, v komornějším prostředí. Dobře udělali ti, kteří přišli s prázdným žaludkem, protože na festivalu bylo opravdu co ochutnávat. Představily se dobroty všeho typu - od masa, přes víno, kávu, až po sladkosti, takže každý si vybral to své. Celou atmosféru hudebně doplnil vynikající pozounista Martin Mach.

Jen namátkou, co jsme letos mohli ochutnat: dobroty z Kastrolu včetně oblíbeného zvěřinového ragú či tataráčku, americké barbecue maso připravené na kouři z dubového dřeva, nejlepší uzeniny, husí a kachní speciality včetně foie gras, vietnamské chuťovky, italskou kuchyni i indické speciality. Dobré jídlo samozřejmě doplnilo vynikající víno, prosecco, domácí limonády či pivo z místního pivovaru. A jakou sladkou tečku na závěr jsme si mohli dopřát? O blíbené vdolky s povidly a tvarohem, nebo makronky se skvělou kávou. Už teď se nám sbíhají sliny na příští rok!

Michala Králová