Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Princ Bajaja i Popelčin střevíček

Nový školní rok odstartoval v Centrálním parku, který se v odpoledních hodinách jako mávnutím kouzelného proutku proměnil v Pohádkový les. Letos se konal již šestý ročník této oblíbené dětské akce, který nesl podtitul – Princové a princezny. Nikdo se tedy nemohl divit, že se potkal s umouněnou Popelkou, krásnou Sněhurkou, ospalou Šípkovou Růženkou, nebojácným princem Bajajou nebo třeba exotickou princeznou Solimánskou.

Kluci a holky měli za úkol projít dvoukilometrovou dobrodružnou stezkou odvahy vedoucí kolem Nepomuckého rybníka, aby pomohli oblíbeným pohádkovým bytostem vyřešit jejich trampoty. Úspěchy své mise zaznamenávali do hrací karty, kterou dostali na startu. Děti zapojily svoji fantazii a kreativitu a zvládly všechny úkoly na jedničku. Výlet za pohádkou si užily nejen ony, ale i jejich rodiče. Jen to počasí mohlo být trošku přívětivější.
Tradiční akci spojenou s prvním zářijovým dnem připravila Praha 13 pod záštitou starosty Davida Vodrážky a místostarostky Marcely Plesníkové a ve spolupráci s agenturou Velká dobrodružství.

Michala Králová