Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Rekord Bull sraz poprvé v Praze 13

Jedna z největších letošních psích akcí se konala předposlední prázdninovou sobotu – 22. srpna, kdy se Centrální park stal dějištěm unikátního VII. Rekord Bull Srazu. Jeho smyslem bylo ukázat veřejnosti skutečnou povahu bull plemen a vyvrátit tak mýty o „krvelačných bestiích“, které o těchto psech často čteme v bulváru. Na Lužinách se jich sešlo přesně 492, což rozhodně není málo.
Během akce byly oficiálně zaznamenány dva nové české rekordy: Tím prvním je hromadné odložení, kdy majitelé se psy nastoupí do řady, dají svým psům povel „lehni-zůstaň“, a na pokyn trenéra odstoupí. V tu chvíli se začne měřit čas. Letos takto bez hnutí vydrželo rovných 40 psů po dobu 2 minut, což je fantastický výsledek. Druhá soutěžní disciplína byla v počtu přítomných adoptovaných bull psů na jednom místě. Organizátoři jich napočítali přesně třicet devět. Díky přítomnosti komisaře budou oba počiny oficiálně zapsány v České knize rekordů.
Na akci panovala skvělá atmosféra – jistě i proto, že to byla po dlouhých měsících konečně velká zábavná akce pro pejskaře. Akci významně podpořila i městská část a pan starosta David Vodrážka ji přišel slavnostně zahájit a odstartovat sčítání psů přicházejících na rekord.
Moc děkujeme Praze 13 za možnost uspořádat náš bull sraz na tak krásném místě a dalším partnerům za významnou pomoc a podporu. Díky té jsme mohli na účet Bulíků v nouzi uložit téměř 50 tisíc korun, které tato akce vynesla.

Kateřina Kašparová, organizátorka akce