Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z deníku policie ČR

  • Dne 2. ledna v 1.50 hod. zastavila v ul. Radlická hlídka PČR při dopravní kontrole motorové vozidlo. Řidič se podrobil zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu s výsledkem 1,28 promile alkoholu. Dopustil se tím ohrožení pod vlivem návykové látky.
  • V úterý 1. ledna ve 12.40 hod. zadržela hlídka na křižovatce ulic Poncarova – K Řeporyjím muže, který řídil motorové vozidlo, ačkoliv měl Magistrátem hl. m. Prahy vysloven platný zákaz řízení, a navíc u něj bylo orientačním testem zjištěno ovlivnění Amfetaminem. Hlídce PČR přiznal, že na Silvestra užil cca 5 g Pervitinu. Tímto se dopustil ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.
  • Poslední den roku 2018 oznámila žena na MOP Stodůlky pohřešování své nezletilé dcery, která byla dne 3. ledna ve spolupráci s ostatními složkami policie vypátrána v nezraněném stavu.
  • Zatím neznámí pachatelé se dne 29. prosince okolo třetí hodiny vloupali do provozovny dětského zábavního parku v ulici Skandinávská, kde odcizili pokladnu s kovovým trezorem. Způsobená škoda je 350 000 Kč.
  • Dne 17. prosince ve večerních hodinách se neznámý pachatel vloupal do bytu v Praze 5, kde odcizil věci za 180 000 Kč. Další škodu ve výši 50 000 Kč způsobil poškozením věcí.
  • Dne 20. prosince došlo v panelovém domě v ul. Prusíkova k vloupání do dvou sklepních kójí, z kterých byly odcizeny věci za 6 300 Kč. Poškozením pak byla způsobena další škoda, a to ve výši 2 500 Kč. Na místě byl zadržen muž pro podezření z krádeže a porušování domovní svobody.
  • V sobotu 29. prosince okolo 8.30 hod. napadl na křižovatce ulic Mukařovského a Jeremiášova řidič ženu – řidičku, kterou opakovaně uhodil do obličeje. Důvodem byl spor o údajném dopravním přestupku. Na místě byl pro podezření ze spáchání výtržnictví policií zadržen.
  • V úterý 8. ledna v nočních hodinách došlo ve stanici metra Stodůlky ke zranění muže. Při vystupování ze soupravy mu zapadla noha mezi hranu nástupiště a vagon metra. Cestující byl RZS převezen do FN Motol, kde bylo zjištěno nejen zranění hlavy, ale také 2,7 promile alkoholu v dechu.

npor. Michal Makovec, zástupce vedoucího oddělení