Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Centrum nejen zdraví a krásy


Když Kódó Madl stavěl Avaloku, bylo kolem této zvláštní stavby mnoho dohadů. Názory se různily, ale nakonec vznikl unikátní objekt, který Kódó san stavěl podle vlastních projektů i znalostí zásad Feng Shuei a sakrální architektury. Strohý zenový styl exteriéru kontrastuje s unikátností interiérů.
Jak říká Kódó san (tak správně zní jeho oslovení), citujíc taoistické klasiky: „Stěny, podlaha a střecha tvoří dům, ale teprve to, co se děje uvnitř, přináší smysl a účel domu.”
Účelem Avaloky byl vznik centra, školy, nebo útočiště, kde by lidé dostávali to nejlepší pro své tělo, mysl a duši. Pro svou krásu, zdraví, dokonalost, obnovení sil a omlazení, nebo přímo vyléčení svých životů. Tisíciletí tradic se zde spojuje s nejnovějšími poznatky vědy o člověku a způsobech zvýšení kvality života. A co zde můžete konkrétně nalézt? Hlavní náplní jsou japonská dynamická jóga Aiki odori, Čchi-kung meditace a výuka Buddhovy nauky Zen, Aikidó pro děti od 4 let, Iaidó, Kodo Kempo, Kouching, bioenergetické terapie, magnetoterapie a další metody tradičního léčení, Feng shuei... Stále pokračuje společný projekt městské části Praha 13 a Avaloky Sebeobrana pro ženy – výuka technik, které může úspěšně použít i slabší žena proti silným útočníkům. Sebeobrana pro ženy je zdarma, účastnice si s sebou mohou vzít i své partnery jako figuranty. To je neúplný výčet toho, co se v domě na výspě Bellušovy ulice děje a co zde nejen občané Prahy 13 mohou nalézt.
V Avaloce vídáme spokojené děti a rodiče, kterým třeba cvičení, víkendové semináře a letní příměstské tábory změnily, a v mnohém napravily, i soukromý rodinný život. Avaloka se snaží být vlídným, leč důsledným a někdy přísným místem, kde lidé nacházejí mnohdy to, o čem v tradičním světě sníme. Spolupráce Kódó Madla s radnicí Prahy 13 ještě dávno před vznikem Avaloky směřovala ke kultivaci dětí a mládeže, k boji proti nebezpečí drog, vandalizmu a dalším negativním jevům. Více informací naleznete na www.avaloka.cz.

-red-