Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Trofeje putují do pěti evropských zemí


Tři dny strávené ve vánoční Praze budou pro mnohé volejbalisty nezapomenutelným zážitkem. Devět desítek týmů z osmi států odehrálo v rámci Prague Volleyball Games bezmála tři sta zápasů. „Na provozu a organizaci soutěže se podílelo více než sto lidí, všem patří obrovský dík,“ prohlásil ředitel turnaje Martin Lébl.
První dva dny probíhal turnaj ve čtyřech pražských halách, závěrečný soutěžní den byly na programu už jen finálové zápasy všech osmi kategorií na Lužinách. Tituly vybojovala družstva z pěti zemí, to dokazuje tvrdou mezinárodní konkurenci soutěží. „Jsme moc šťastní, že jsme se mohli tohoto turnaje zúčastnit, Češi jsou bojovníci, což našim hráčkám chybí, tak doufám, že tady něco okoukaly,“ svěřila se Tereza Soukup Stříbrná, trenérka rakouské reprezentace kadetek. Nejúspěšnějším klubem se stali domácí Lvi Praha, kteří se prosadili do finále v každé kategorii chlapců a třikrát dokázali zvítězit.
Organizátoři zajistili i neobyčejně důstojný ceremoniál, medailisty dekorovali vedle Martina Lébla i místopředseda ČOV Zdeněk Haník a reprezentantka Helena Havelková, která byla zároveň ambasadorkou Prague Volleyball Games. „Je skvělé, že existuje takový turnaj. Holky a kluci mají výbornou příležitost konfrontovat se s mezinárodní konkurencí a to je moc důležité,“ kvitovala smečařka Dynama Moskva. Finálové výsledky:

  • Chlapci – U12: TSV Grafing (Něm.) – VK Lvi Praha 0:2; U14: VK Lvi Praha – TSV Grafing (Něm.) 2:1; U16: VK Lvi Praha – TSV Grafing (Něm.) 0:2; U19: Dukla Liberec – VK Lvi Praha 0:2
  • Dívky – U12: Volejbal Tábor – TJ Sokol Havlíčkův Brod 1:2; U14: TJ Jiskra Havlíčkův Brod – GLKS Nadarzyn (Pol.) 0:2; U16: reprezentace


Rakouska 2004 (Rak.) – reprezentace ČR U14 2:0; U19: Kralupy n. V. – reprezentace SR U17 (Slovensko) 0:2. Třetí ročník Prague Volleyball Games se za rok uskuteční ve stejném termínu, tedy opět uprostřed zimních prázdnin.

Tomáš Klement