Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Livesport si staví sídlo v Nových Butovicích

Poklepáním na základní kámen byla ve středu 29. června oficiálně zahájena stavba budovy Aspira, která začíná růst v sousedství administrativního objektu Jupiter přímo u stanice metra Nové Butovice.

Jde o projekt společnosti Livesport, s.r.o., jednoho z předních světových poskytovatelů sportovních informací na internetu. Aspira o deseti nadzemních podlažích s více než 16 000 m2 plochy se po dokončení stane sídlem této společnosti, která využije více než třetinu objektu.

Dominantní funkcí budovy budou kancelářské prostory, v přízemí ale vznikne také restaurace a další menší obchodní plochy nebo konferenční sál. V podzemních garážích je ve třech suterénních podlažích navrženo celkem 268 parkovacích stání. Nejzajímavějším prvkem Aspiry bude vnitřní zastřešené atrium s uměleckými světelnými objekty. V okolí budovy vznikne příjemné veřejné prostranství podle návrhu architekta projektu.

Na základní kámen přímo na staveništi slavnostně poklepali starosta Prahy 13 David Vodrážka, jednatelé Livesportu Martin Hájek a Jiří Mareš, hlavní architekt projektu Václav Hlaváček ze Studia Acht a zástupce hlavního manažera stavby PM Group Petr Strejček. Dokončení výstavby je plánováno na podzim 2017.

Iveta Hurajčíková