Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Zdraví je pro nás na prvním místě

Městská část Praha 13 pořádala 19. června, v rámci místní Agendy 21 a pod záštitou starosty Davida Vodrážky, již čtvrtý ročník velmi oblíbené osvětové akce nazvané Den zdraví.

Tento den má na třináctce už svou tradici a jeho návštěvníci se každoročně těší na bohatý program nejen ze světa  zdraví a prevence, ale také na ochutnávky zdravých a nutričně vyvážených potravin. Zájemci si mohli nechat změřit například krevní tlak a rychlost svého metabolismu, ale také si v rámci první pomoci vyzkoušet nácvik resuscitace nebo čtení Braillova písma. K dispozici jim byly rady odborníků na homeopatickou léčbu nebo, letos nově, na podologii (preventivní a rekondiční péče o nohy). Své zdravotní a doplňkové programy zde představily také některé zdravotní pojišťovny. V rámci bohatého programu si přišly na své i děti, pro které byly připraveny skákací hrady, tematické soutěže a spousta odměn.

Den zdraví se stal tradičním setkáním partnerů akce, kterým velmi děkujeme za spolupráci a za to, že obyvatelům třináctky každoročně nabízejí informace a služby, které jim umožňují žít zdravěji. Náš dík patří také zástupcům MČ Vítu Bobysudovi, Yvetě Kvapilové a Anetě Ečekové Maršálové, kteří tuto akci podpořili.

Michala Králová