Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

PytlíkArt

Ve dnech 18.-31.10. proběhne v atriu radnice pod záštitou starosty Davida Vodrážky a radní Ečekové Maršálové ojedinělá výstava PytlíkArt neziskové organizace České ILCO.
K vidění budou umělecká díla na stomických sáčcích spolu s příběhy jejich autorů, nejen z řad stomiků, osob s vývodem.
Výstava zvyšuje povědomí o existenci stomie, klade důraz na prevenci, kdy lékařské prohlídky mohou včasným záchytem onemocnění zabránit fatálním následkům. Život s vývodem nekončí. I s ním se dá žít naplno. Akce se koná při příležitosti 10. Světového dne stomiků, který se od roku 1993 slaví první říjnovou sobotu každé tři roky.
Výstavu budou tvořit i vaše dílka, protože místní Agenda 21 vyhlašuje v souvislosti s výstavou soutěž pro veřejnost.
Každý se může zapojit, pomalovat buď reálný sáček nebo omalovánku ve tvaru stomického sáčku (jsou k vyzvednutí u radní Anety Ečekové Maršálové, 4. patro, č. 517 nebo 540, můžete si o ně napsat na marsalovaa@praha13.cz). Neumíte malovat? Napište na sáček vzkaz, nalepte obrázek, fantazii se meze nekladou. Hotové výrobky můžete vhazovat do označeného boxu v informacích v přízemí radnice. Nezapomeňte uvést jméno, věk a kontakt, nejlépe e-mail nebo telefon. Vylosovaní účastníci v kategorii dospělých a dětí budou odměněny drobnými dárky.

Aneta Ečeková Maršálová