Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Výšlap na pivo do Třebonic

Již devátý ročník pochodu s holemi Nordic Walking absolvovali naši senioři ve středu 17. května. Krátce po desáté hodině se na startu u Domu sociálních služeb Lukáš sešlo třicet jedna účastníků. Byla před nimi necelé čtyři kilometry dlouhá procházka do Rukodělného pivovárku pana Staňka v Třebonicích.
Senioři prošli přes stanici metra B Stodůlky do Britské čtvrti, a odtud přes Chaby a dál kolem kostela sv. Jana a Pavla v Krtni, aby zhruba po hodině chůze stanuli před pivovarem. Tam je už očekával pan Staněk, majitel a sládek v jedné osobě. Pochodníci do posledního místa obsadili restaurační prostory pivovaru. Na čepu byl pro ně přichystaný světlý devíti stupňový ležák a třinácti stupňové černé pivo. Kdo měl hlad nebo jen chuť, mohl si dát i něco k jídlu. Zvlášť žádané byly pečené buřty na víně, po kterých se jen zaprášilo a které náramně štymovaly k podávanému pivu. Do pivovárku zavítali a všechny přítomné pozdravili starosta David Vodrážka a Petra Dymlová, předsedkyně sociálního výboru. Starosta všechny přítomné pozdravil, a ještě neopomenul dodat: „Je moc dobře, že se udržují tradice, a tento pochod k nim od roku 2013, kdy se šel poprvé, bezesporu přispívá. Myslím, že k atraktivitě Vašeho pochodu přispěla i obnovená historická krteňská cesta, kterou trasa dnešního pochodu vedla“.
Ke skvělé náladě všech zúčastněných přispělo i slušné bezdeštné počasí. Tak příští rok opět na shledanou na pivu a buřtech na víně v Třebonicích.

Jiří Mašek, Středisko sociálních služeb Prahy 13