Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

HC Kert Park Praha vítězem v Českém poháru 2024

Hokejbalisté A-týmu Kert Parku mají za sebou úspěšnou cestu letošním ročníkem Českého poháru, kterou korunovali na závěrečném Final Four v Plzni. Postup na závěrečný turnaj se však nerodil snadno. 

Hráči Kert Parku vstoupili do Českého poháru až v jeho 2. kole, kdy se střetli s berounským týmem SK Kelti 2008. Vyrovnaný zápas dospěl až do nájezdů, v nichž byli úspěšnější Pražané, kteří zvítězili 5:4. Ve 3. kole pak přišel další dramatický duel, tentokráte s týmem HBC Plzeň. Oba týmy si v zápase vyzkoušeli obrat ve skóre a utkání dospělo až ve třetí třetině ke konečnému výsledku 6:5 pro hráče z Lužin, což znamenalo postup do čtvrtfinále. Čtvrtfinálový souboj pak umožnil hráčům Kert Parku se v rámci Českého poháru představit také na domácí půdě. Domácí nenechali nic náhodě a českobudějovický Pedagog si z Lužin odvezl porážku 6:1 a Kert Park se tak probojoval mezi poslední týmy letošního ročníku poháru.

O velikonočním víkendu se pak Kert Park vypravil opět do plzeňské haly, kde se odehrály poslední zápasy Final Four Českého poháru. Los Kert Parku postavil do semifinálového utkání překvapení letošního ročníku v podobě druholigové Opavy. Přestože Opavští předvedli sympatický výkon, Kert Park potvrdil roli favorita a o postupu do finále rozhodl vysokým vítězstvím 11:2. Finálový duel pak přinesl pražské derby s aktuálním lídrem Crossdock Extraligy, týmem HBC Hostivař. Přestože Hostivařští Kert v letošním ročníku Extraligy porazili v obou utkáních, finálový duel patřil Kertu. Dobrý vstup do utkání přinesl už v první třetině vedení 4:0, a protože se soupeři nepodařilo celý zápas na vedení gólově odpovědět, dokráčel si Kert Park po dalších trefách ke konečnému vítězství 6:1. 

Lužinští hokejbalisté se tak radují už z druhé trofeje v letošním soutěžním ročníku, když k podzimnímu triumfu v Československém superpoháru přidali i triumf v Českém poháru.

Letošní sezona však ještě není zdaleka u konce. Play-off Crossdock Extraligy je již za dveřmi a Lužinští v něm budou obhajovat mistrovský titul, který slavili v posledních šesti extraligových ročnících za sebou. Přijďte i vy podpořit naše hráče na jejich cestě! Termíny utkání naleznete na stránkách klubu na adrese www.kert-park.cz

David Kuna