Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Šestý ročník Czech Pole Championship 2024

První červnový víkend proběhne ve sportovní hale Oáza v Praze 4 soutěž ve sportovní akrobacii na vertikální tyči Czech Pole Championship 2024. Soutěž je určena dětem od 6 let, juniorům i dospělým z celé České republiky. Soutěžit se bude sólo i ve dvojicích. Soutěžící jsou dále rozděleni dle úrovně na Hobby, Amatéry, Profesionály a nově také nejvyšší úrovně Elite.

„Máme velkou radost, že se po slabších pocovidových ročnících můžeme těšit z rekordního počtu soutěžících,“ uvádí organizátorka Tereza Štrobová a dodává: „Znovuzařazením elitních kategorií věříme, že se divákům naskytne jedinečná podívaná. Půjde o vrchol soutěžní sezony v pole sport v České republice.“ 

V kategorii Junioři B Elite debutuje Veronika Zoulová z pražského studia Pole Heaven, která ovládla ročník 2023 s nejvyšším počtem bodů napříč všemi kategoriemi. 

Soutěž finančně podporuje MČ Prahy 13 od prvních ročníků, což umožňuje soutěž uspořádat. Vstupenky a více informací o soutěži najdete na webu www.czechpolechampionship.cz.

 Daniela Čaloudová