Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Úspěšná mise v Polsku

O posledním únorovém víkendu vyjely tři týmy HB Basketu na mezinárodní turnaj do města Bochnia v Polsku. Za účasti týmů místních, slovenských a slovinských jsme se zúčastnili kategorií U14, U13 a v nejmladší U11. 

Naše družstva odjela v pátek nad ránem a do cíle dorazila před polednem. Odpoledne každé z nich čekala dvě utkání, v sobotu jsme dopoledne odehráli dvě utkání a odpoledne jsme věnovali prohlídce města. Na večer připravili organizátoři slavnostní zahájení a soutěže. Každý tým v každé kategorii reprezentovaly tři hráčky ve slalomu a střelbě na koš. V neděli po posledních zápasech proběhlo v jednotlivých halách vyhlášení výsledků. Naše kategorie U14 skončila na 4. místě, děvčata v kategorii U13 obsadila 2. místo a naše nejmladší hráčky turnaj vyhrály a domů přivezly obrovský pohár. Pak už jsme nasedly do autobusu na prohlídku nedalekého Krakova. 

Děkujeme rodičům, že nám přijeli fandit, a městské části Praha 13, která nám přispěla na dopravu. Našim soupeřům bychom pohostinství rádi vrátili a uspořádali mezinárodní turnaj u nás v Praze. 

Hana Brejlová, HB Basket