Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Kam o letních prázdninách?

Konec školního roku a letní prázdniny klepou na dveře a mnozí z vás si lámou hlavu, jak svým větším či menším ratolestem zpříjemnit dvouměsíční volno. Volba mnohdy padne na pobytové nebo příměstské tábory. Také letos vám s naší nabídkou trošku pomůžeme a společně budeme doufat, že epidemiologická situace bude natolik příznivá, že si děti léto opravdu užijí.

Užijte si s SK Hala Lužiny

Od 17. do 21. 8. připravuje SK Hala Lužiny – všesportovní oddíl příměstský tábor pro děti od 6 do 13 let. Těšit se mohou na výlety a vycházky na zajímavá místa v Praze a okolí, do přírody, to vše spojené s hrami a soutěžemi. Přihlášky zasílejte elektronicky do 30. 6. na kolandovadagmar@seznam.cz. Více informací získáte u Dagmar Kolandové na tel. 723 060 323.

Letní příměstský tábor Sportjoy

Hlavním cílem našeho příměstského tábora, který je určen dětem a mladistvým od 5 do 15 let, je nalezení způsobu, jak jim ukázat, že volný čas se dá strávit zábavně, kreativně a pohybem. Účastníky čeká pětidenní nabitý program plný zábavy, her, radosti z pohybu a mnoho dalších aktivit. Klademe důraz na rozvoj pohybových dovedností, týmového ducha a rozvoj kreativity. Děti budou rozděleny do skupin dle věku. Vyzkouší si 25 tradičních i netradičních sportů a zažijí plno zábavy a her! Navíc se dozvědí řadu zajímavostí ze sportovního světa a poučí se o základech zdravého stravování. Náš profesionální tým zajistí celodenní péči od 7.30 do 18.00. Termíny, program, přihlášku a další informace naleznete na www.sportjoy.cz. Kontakt: Adéla Jaucová, info@sportjoy.cz, tel. 777 851 655.

Příměstský tábor Ořech

Tábor pořádá spolek Včelín Ořech. „Běžte klidně do práce a děti svěřte odborníkům“. Již čtvrtý rok mohou děti (od 6 do 12 let) trávit část léta v přírodě, v parku se zahradním golfem, na hřišti, s ukázkami hasičů, keramiky, včelařů, domácích zvířat. V případě špatného počasí v klubovně nebo s programem v Muzeu medu. Celý srpen denně od 7.00 do 17.00 (týdenní cykly). Všechny turnusy, témata, termíny a přihlášky naleznete na www.vcelinorech.cz.

Léto plné her a pohybu

Příměstský turistický tábor pro holky a kluky od 6 do 13 let se bude konat v termínu od 10. do 14. 8. Kromě celodenních výletů do Koněpruských jeskyní, Lán a Sv. Jana nás čeká jízda na dračí lodi, sportovní den v Jablonci nad Nisou a dále výlet na Ještědský hřeben nebo bobová dráha na Javorníku v Jizerských horách. Sraz výletníků je vždy na zastávce metra B – Lužiny. Cena 3 500 Kč/dítě zahrnuje pojištění, dopravu, vstupy, teplý oběd, diplom, sportovní vybavení. Přihlášky najdete na www.radimstryncl.cz, více informací také na tel. 777 634 221. Počet míst omezen.

Příměstský tábor Ninja

V krásném prostředí Avaloky, Bellušova 72, Lužiny, čekají děti dva týdenní příměstské tábory (6.–10. 7. a 17.–21. 8.) plné dobrodružství, výuky bojového umění, sebeobrany a her. Navíc velká zahrada, domácí strava, výlet na hřiště a ve čtvrtek možnost přespání s táborákem a promítáním pro děti. Výuka od mistra bojových umění a zen-buddhistického mistra Kodo Madla. Cena je 3 500 Kč, zápis do konce června. Informace na tel. 777 311 083.

Tábor Pohoda 2020

Letní tábor Pohoda 2020, jehož hlavním pořadatelem je Asociace pro volný čas, sport a kulturu, z.s., se uskuteční ve dnech 19. 7.–1. 8. Na táborovou základnu do jižních Čech – na krásné místo u řeky Dračice – jezdí účastníci tábora už přes dvacet let. Stany jsou s podsadou, strava je zajištěna v jídelně. K dispozici je vlastní hřiště obklopené přírodou, blízký les nabízí možnost pořádání různých her a akcí, například realizaci stromolezectví. Letošní tábor, koncipovaný jako rodinný s omezenou kapacitou 50 dětí, je pojatý ve smyslu outdooru a sportu, samozřejmě s ohledem na počasí a věk účastníků. Letošní novinkou je například výkonný projektor, takže po aktivním dni si děti užijí letní kino, tou další je, že mobily a tablety necháme doma.
Pokud se dětem nechce na dva týdny od rodičů, mohou ve dnech 10.–14. 8. zvolit i příměstský tábor v ZŠ Kuncova, který vedou sportovci, takže se děti určitě nebudou nudit. Více informací najdete na www.taborpohoda.cz a www.judobivoj.cz v sekci akce. Na webu jsou také podmínky, cena a program.

Letní tábor Cesta kolem světa

Spolek Duha Sedliště i přes pandemickou situaci s Covid-19 nadále připravuje a organizačně zajišťuje letní tábor na Sázavě, který se uskuteční, pokud to epidemiologická situace v ČR dovolí, od 1. do 15. 8. a to i za zpřísnění hygienických požadavků na organizaci a provoz. Celotáborová hra a počet účastníků bude ještě upřesněn po stanovení přesných provozních požadavků vládou ČR (aktuality budou zveřejněny na www.sedliste3.cz). I přes složitou situaci se na všechny moc těšíme a léto si užijeme, protože kdo si hraje, nezlobí! Za Spolek Duha Sedliště hlavní vedoucí tábora Hosyro.

Léto s Tallentem

Tenisová škola Tallent zve všechny holky a kluky na bohatý sportovní prázdninový program. V termínech 4.–10. 7. a 25.–31. 7. jsou pro začátečníky i pokročilé připraveny pobytové tábory v Jilemnici vhodné pro děti od 6 do 15 let. Cena je 5 700 Kč. Kromě tenisu je pro děti pečlivě připraven program, který reaguje na věkové a zájmové složení dětí. Některých her a soutěží se účastní všichni společně, některé jsou organizovány odděleně pro mladší a starší. Kromě tenisu si děti zahrají třeba florbal nebo ping-pong v klubovně... Připravena je i etapová hra. Ubytování je hotelového typu ve dvou až šestilůžkových pokojích turistické ubytovny (sprcha a WC v každém pokoji). Strava se podává v rozsahu plné penze. S ohledem na současnou situaci v souvislosti s Covid-19 připravujeme i možnost stravování přímo v pokojích ubytovny. Pokud není dítko připraveno na odloučení od rodičů, je vhodnou alternativou příměstský tábor. Ten je připraven například od 20. do 24. 7. v ZŠ Janského (další termíny a lokality jsou na našem webu). Po tenise se můžete těšit například na badminton, florbal, fotbálek, vybíjenou, závěrečný tenisový turnaj, míčové hry, kino, minigolf, návštěvu zoo, bowling. Z těchto aktivit budeme vybírat dle věkového a zájmového složení účastníků tábora. Cena je 3 700 Kč včetně stravy. Informace a přihlášky najdete na www.tallent.cz.

Sportovní příměstské kempy Jeremi

Všechny kempy pořádané multifunkčním sportovním centrem Jeremi sport, Jeremiášova 2581/2, probíhají od 8.30 do 16.30 hodin.

  • Sportovní kemp je určen dětem ve věku 6 – 15 let. Bude v termínech: 29. 6.–3. 7., 13.–17. 7., 20.–24. 7., 27.–31. 7., 3.–7. 8., 10.–14. 8., 17.–21. 8., 24.–28. 8. Každý den je nabitý sportovními aktivitami, hrami a soutěžemi. Děti si pod dohledem zkušených vedoucích a trenérů vyzkouší všechny sportovní aktivity, které nabízí sportovní centrum Jeremi – badminton, squash, stolní tenis, box, kondiční trénink, alpinning, horolezecká stěna, beach volejbal, hry a tvoření. Cena kempu je 3 490 Kč (v ceně je zahrnuto stravování 3x denně a pitný režim).
  • Badmintonový kemp (6–18 let) – v termínech: 29. 6.–3. 7., 17.–21. 8. a 24.–28. 8. Náplní je prohloubení badmintonových znalostí, učení techniky základních úderů, pohyb po kurtu a všeobecná sportovní příprava.
  • Squashový kemp (6–18 let) bude 24.–28. 8. Náplní je prohloubení squashových znalostí, učení techniky základních úderů, pohyb po kurtu + všeobecná sportovní příprava.
  • Kemp beachvolejbalu (6–18 let) bude v termínech: 13.–17. 7. a 27.–31. 7. Účastníci si prohloubí znalosti beachvolejbalu a všeobecných sportovních aktivit na písku.
  • Kemp stolního tenisu (6–18 let) bude 29. 6.–3. 7. náplní je prohloubení znalostí stolního tenisu, učení techniky základních úderů a všeobecná sportovní příprava. Cena squashového, badmintonového, beachvolejbalového kempu a kempu stolního tenisu je 3 990 Kč (v ceně je stravování 3x denně a pitný režim).

Více na www.jeremi.cz/kemp-sportovni, info@jeremi.cz.

Letní příměstský tábor v ZŠ Mohylová

V termínu 24. – 28. 8. pořádá Rada rodičů při ZŠ Mohylová příměstský tábor. Ten je přednostně určen žákům 1. – 3. tříd, žáci 4. a 5. ročníků jsou přijímáni dle kapacity tábora. Pro děti bude připraven bohatý program vždy od 8 do 16 hodin. V celém týdnu nebude nouze o sportování, hry, tvoření a samozřejmě výlety po Praze a okolí. Přihlášku najdete na www.zsmohylova.cz/index.php/aktuality.

Připravila Eva Černá