Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

2019: Zlatý hattrick Kert Parku a nové cvičiště pro psy

Úctyhodných 104 let oslavila začátkem roku 2019 občanka Prahy 13 Ludmila Kudelová. „Při této příležitosti se jí dostalo gratulací od představitelů městské části, kteří popřáli jubilantce nejen mnoho zdraví, ale také další dávku životního entusiasmu,“ napsal magazín STOP.
I v tomto roce pokračovala Praha 13 v investicích do školních zařízení. Nové kuchyně a jídelny se po ZŠ Kuncova dočkala koncem ledna i Fakultní základní škola Trávníčkova. „Kompletní stavební projekt za zhruba 62 milionů Kč byl zrealizován na necelých devět měsíců,“ informoval zpravodaj.
V pátek 15. března se ve Strašnickém krematoriu konalo poslední rozloučení s legendou české country, zpěvákem, textařem a skladatelem skupiny Greenhorns (později Zelenáči) Mirkem Hoffmannem. „Zemřel 12. března ve věku nedožitých 84 let ve svém domě ve Stodůlkách,“ doplnil STOP.

Hlavně děti uvítaly v březnu otevření dvou revitalizovaných hřišť na Velké Ohradě. „Původní hřiště byla pokryta asfaltem, který se nám zdál z hlediska bezpečnosti nevyhovující. Proto byl při rekonstrukci povrch nově opatřen polyuretanovou vrstvou EPDM, která je bezpečná a extrémně trvanlivá,“ napsal starosta David Vodrážka. V dubnu byla uvedena do provozu dvě podobná hřiště také ve Stodůlkách. Technologicko-informační centrum Cyberdog spustilo promítání letního kina. „Prvním představením byl 16. dubna kultovní sci-f i film Mars útočí, v květnu následovaly snímky Matrix a Já, legenda. Projekce byly pro všechny návštěvníky zdarma,“ uvedl zpravodaj.
Extraligový tým HC Kert Park Praha se potřetí za sebou probojoval do finále play-off nejvyšší hokejbalové soutěže. „Finálovou sérii s týmem HCB Alpiq Kladno ovládl jasně 3:0 na zápasy a zkompletoval tak zlatý hattrick za tři vítězství ve třech letech,“ informoval STOP.
Praha 13 se 19. června zařadila mezi městské části, které mají výcvikové hřiště pro psy. Moderní cvičiště vzniklo podél cesty z Centrálního parku do Prokopského údolí. „Agility prvky jsou nainstalovány do smyčky, aby chovatelé psů mohli celé hřiště, jehož plocha je 217 metrů čtverečních, využívat jako jednolitou opičí dráhu,“ doplnil magazín.
V říjnu byl v OC Galerie Butovice otevřen po kompletní modernizaci hypermarket Albert. „Jeho vedení uspořádalo 16. října malou slavnostní akci, která byla poděkováním všem, kteří se na přestavbě podíleli, ale také zákazníkům,“ stojí ve STOPu.
V listopadu získal Ladislav Bezděk cenu Michala Velíška za to, že se v parčíku nedaleko metra Luka zastal škrcené starší ženy. Sám skončil vážně pobodaný, za hrdinu se ale nepovažoval. „Žijte celý život s tím, že půl metru od vás někdo zabil ženu a vy jste proti tomu nic neudělali,“ dodal skromně.

Robert Šimek