Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Po zrušení všech covidových opatření je činnost sboru opět v normálu

Začalo jaro a s ním se také rozjíždí činnost sboru i kroužku mladých hasičů. Máme již naplánované akce pro děti, ale také pro širokou veřejnost. Čekají nás Čarodějnice, Dětský den nebo třeba Den otevřených dveří a plánujeme opět zakončení letošního roku na Slapech na Častoboři.

Družstva dětí již také trénují a mají za sebou závody v uzlování. Dalších několika závodů se účastní v průběhu května. Předtím je ale ještě čeká celodenní soustředění, které je pro všechny členy povinné. Povinná je také účast na soutěži hry Plamen. Ani naše jednotka nijak nezahálela a stále pracovala. Školila se témata odborné přípravy a prováděly se pravidelné výcviky. V březnu si prodloužili odbornou způsobilost velitelé i strojníci. Slouží se předem naplánované čtyřiadvacetihodinové pohotovosti a stáže. Všem, kteří zdárně složili zkoušky a také těm co byli zapojeni do chodu sboru a jednotky patří obrovský dík!


Pozvánka na akce:

 Sbor dobrovolných hasičů společně s městskou částí Praha 13 srdečně zvou všechny děti i jejich rodiče na Pálení čarodějnic 30. dubna od 17.00 u Spolkového domu, K Vidouli 727. Vše bude probíhat pod bedlivým dohledem stodůleckých hasičů. Pro malé i velké budou připraveny soutěže o ceny. Ta hlavní o „nejhezčí čarodějnici“ samozřejmě nemůže chybět. Zveme Vás také na tradiční Dětský den, který se uskuteční v neděli 5. června od 14.00 u hasičárny SDH Stodůlky, Tlumačovská 2747/28 na Velké Ohradě. Těšíme se na Vás.

Vladimír Kos, SDH Stodůlky