Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Nejkrásnější fotografie přírody zaplní Nové Butovice

Sedmý ročník výstavy Czech Nature Photo se bude letos konat hned na dvou místech. Ve venkovní expozici se představí převážně studenti a žáci základních a středních škol a narazíte na ni téměř hned u východu z metra Nové Butovice a dovede vás až do galerie Czech Photo Centre, kde budou vystaveny oceněné a vybrané snímky profesionálních fotografek a fotografů.
U založení této soutěže zaměřené na ochranu přírody stál starosta David Vodrážka a od té doby spolupráce s městskou částí Praha 13 trvá a díky ní vznikla i venkovní fotografická galerie.
Návštěvníci mají příležitost vidět skvělé fotografie přírody a zvířat, které zachycují nejen krásu, ale také křehkost a zranitelnost naší přírody a všechny vybízejí k její ochraně. Výstava přináší mnoho úchvatných momentů, jako například jedinečné snímky z české přírody, zvířat v jejich přirozeném prostředí nebo nádherných krajin plných barev a kontrastů.
Výstavu doprovází bohatý doprovodný program plný přednášek a komentovaných prohlídek. Letos jsme připravili novinku pro rodiče s dětmi – a to je kvíz, který najdete uvnitř galerie. Výstava, vlastně výstavy budou otevřeny od 11. května až do 3. září. Tak se přijďte pokochat a dozvědět se něco zajímavého o životě zvířat a rostlin.

Veronika Souralová