Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Událost a svátek zároveň

Národní potravinová sbírka je pro Globus vždy událostí a svátkem zároveň. Událostí proto, že pro personál všech patnácti hypermarketů v České republice představuje poměrně intenzivní dvoutýdenní přípravu. A svátkem proto, že pomoc potřebným nám vždy udělá velkou radost.

V letošním roce o to větší, že naši zákazníci opět o něco navýšili množství nakoupených potravin, takže celorepublikový výkon Globusu dosáhl 44,5 tuny potravin a drogistického zboží. Zákazníci vybírali vedle základních trvanlivých potravin i jejich zdravější a kvalitní alternativy.

Nezapomněli ale ani potěšit děti a v košících tak nechyběly třeba mikulášské figurky a čokolády. Nakupovalo se a sbíralo tak intenzivně, že jsme se poprvé jako Globus dostali do vedení celorepublikového žebříčku. Nejvíce zboží nakoupili lidé v Čakovicích, celkem 7,82 tuny, druhým nejúspěšnějším místem celé sbírky byl opět Globus ve Zličíně, a to s 5,43 tunami zboží.

Letošním tématem byla pomoc matkám samoživitelkám, jejichž údělem je často osamělá péče o celou rodinu v tíživých finančních podmínkách. Proto jsme na podporu sbírky poprvé vytvořili sortimentní tipy, které mohli naši zákazníci nakoupit se slevou 20 procent na kartonové balení. Naši zákazníci to velmi ocenili a nás díky tomu hřeje pocit, že jsme české veřejnosti znovu ukázali místo, kde je svět ještě v pořádku.

Rita Gabrielová