Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Virtuální klub seniorů Prahy 13

Vedení naší městské části se snaží, aby se na třináctce všem dobře žilo – dětem, mládeži, lidem v produktivním věku, ale také seniorům. Přestože Praha 13 stále patří mezi městské části s nejnižším věkovým průměrem, i zde populace stárne. Obyvatel v seniorském věku přibývá a starší spoluobčané a jejich rodiny se stále častěji dotazují, jak by se mohli stát členy některého z třinácti klubů seniorů, které zde fungují, nebo zda a kdy se bude otevírat další tematicky zaměřený klub.

Je dobře, že jsou naši senioři stále aktivní a v klubech se cítí dobře. Nicméně z dlouhodobého hlediska není možné další kluby seniorů otevírat, protože jsou s tím spojeny nemalé finanční náklady.

Proto byl 9. září uveden v život Virtuální klub seniorů Prahy 13, kam se může zapsat každý zájemce v seniorském věku. Vyplní jednoduchý formulář a obdrží členskou kartu, díky které bude získávat aktuální informace o pořádaných akcích, ale také o různých aktivitách určených seniorům Prahy 13.

Vznik Virtuálního klubu seniorů Prahy 13 iniciovali starosta David Vodrážka spolu s radní Anetou Ečekovou Maršálovou, kteří mají ve svých gescích sociální oblast.

Bližší informace získáte na tel. 235 011 615 nebo v budově radnice, 4. patro, č. dv. 540.

-red-