Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Praha 13 se stala výdejním místem Euroklíče

Městská část Praha 13 se 3. prosince – na Mezinárodní den osob se zdravotním postižením – symbolicky stala výdejním místem Euroklíče. Záštitu nad touto aktivitou převzali starosta David Vodrážka a radní Aneta Ečeková Maršálová. Euroklíčem se rozumí univerzální klíč, s jehož pomocí se dostane osoba se zdravotním postižením či rodič, pečující o dítě do 3 let, na vybraná bezbariérová WC a plošiny ve veřejných budovách, v metru, na nádražích, na čerpacích stanicích... A to nejen v Praze nebo v rámci naší republiky, ale po celé Evropě.
„Naší prioritou je stálé zlepšování přístupnosti městské části pro seniory, občany s hendikepem nebo rodiče s dětmi. Euroklíč se stane vhodným doplněním našich aktivit v oblasti bezbariérovosti,“ řekl k novince starosta David Vodrážka.
„Nápad být výdejním místem Euroklíče vznikl na základě komunikace s občany. Chceme jim tak vyjít vstříc a nabídnout jeho výdej v místě jejich bydliště,“ dodala radní Ečeková Maršálová.
Výhradním distributorem pro Českou republiku je Národní rada osob se zdravotním postižením, která ve spolupráci se sítí distribučních míst klíč vydává. Na radnici Prahy 13 je výdejním místem tzv. Senior POINT ve 4. patře v kanceláři č. 517 u radní Anety Ečekové Maršálové a to vždy v pondělí od 12.00 do 15.00 a ve středu od 8.00 do 12.00. Více na tel. 235 011 615, 776 246 938.

-red-